MODIFICARI ALE INSTALATIEI INTERIOARE IN CADRUL DEBITULUI APROBAT(CONFORM ATR)
Sunteti deja utilizator al gazelor naturale si doriti sa modificati instalatia de gaze? Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii de mai jos:
EXECUTATI LUCRARILE DE I.U.
 Contactati ProgazP&D sau orice alta firma autorizata de ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei)pentru executia instalatiei de utilizare. Firma aleasa se va ocupa de intocmirea documentatiei necesare, si va receptiona impreuna cu reprezentantul operatorului de distributie a gazelor naturale, lucrarile executate. 

In cazul in care aveti in vedere montarea/instalarea unei centrale termice contactati firma care detine autorizarea ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat)pentru a va asigura punerea in functiune si service-ul.
PUNEREA IN FUNCTIUNE
Punerea in functiune a instalatei de utilizare gaze naturale va avea loc in conformitate cu prevederile Ordinului ANRE nr. 32/2012.
CAZ SPECIFIC
Modificarea instalatiei in vederea separarii consumurilor de gaze.

Montarea de contoare pasante este posibila numai in anumite conditii si numai pentru evaluarea consumului propriu, fara ca aceasta sa implice emiterea unei facturi de consum distincte.

Consumul facturat va fi cel inregistrat de contorul comun al asociatiei. In cazul blocurilor de locuinte, contorizarea separata, de exemplu pentru alimentarea unui aragaz si a unei centrale termice, se poate face numai dupa executarea unei noi instalatii in spatiile comune (coloana de gaz).