INFORMARE INREGISTRARE CERERI DE RACORDARE

 

INFORMARE INREGISTRARE CERERI DE RACORDARE Descarca

 

RACORDARE LA SISTEMUL DE DISTRIBUTIE

Nu sunteti racordat la sistemul de distributie a gazelor naturale si doriti sa deveniti client Progaz P&D?

Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii din fisierul de mai jos:

 

FLUX RACORDARE LA SISTEMUL DE DISTRIBUTIE Descarca

 

1.DEPUNETI CEREREA PENTRU RACORDARE LA SISTEMUL DE DISTRIBUTIE

Depuneti cererea pentru racordarea la sistemul de distributie a gazelor naturale la Centru de relatii cu publicul Progaz P&D impreuna cu documentele mentionate in anexa formularului si dovada achitarii tarifului de analiza a cererii de racordare.

- Operatorul PROGAZ P&D, in urma analizarii documentatiei depuse, poate solicita completarea documentatiei si cu alte documente pe care le considera necesare.

 

Cererea pentru racordarea la sistemul de distributie a gazelor naturale:

CEREREA PENTRU PERSOANE FIZICE Descarca
CERERE PERSOANE JURIDICE Descarca
REGISTRU EVIDENTA CERERI RACORDARE BERCENI Descarca
REGISTRU EVIDENTA CERERI RACORDARE TELEGA Descarca
REGISTRU EVIDENTA CERERI RACORDARE BREBU Descarca
ORDIN PENTRU APROBAREA TARIFELOR AFERENTE PROCESULUI DE RACORDARE LA SISTEMELE DE DISTRIBUTIE DIN SECTORUL GAZELOR NATURALE Descarca


2.PRIMITI RASPUNSUL PROGAZ P&D

Progaz P&D se obliga sa va raspunda la solicitarea de racordare la sistemul de distributie a gazelor naturale conform Ordinului 32/2017 prin emiterea Avizului Tehnic de Racordare (ATR)

 

3.SEMNATI CONTRACTUL DE RACORDARE

Pentru a realiza instalatia de racordare trebuie sa restituiti contractul de racordare, in termen de 30 zile de la primire, ulterior urmand sa achitati tariful de racordare conform clauzelor contractuale.

* In cazul in care nu exista parti componente ale sistemului de distributie la care sa se faca racordarea locului de consum, Progaz P&D va intocmi studiul de fezabilitate. Daca, in urma realizarii acestuia, investitia pentru realizarea extinderii conductei se dovedeste rentabila din punct de vedere economic, costurile lucrarii vor fi suportate de societatea noastra. In caz contrar, solutia este ca dumneavoastra sa puteti participa la cofinantarea lucrarii pentru partea rezultata a fi neeconomica, in baza semnarii contractului de cofinantare.

 

4.EXECUTIA LUCRARILOR DE RACORDARE

Lucrarile de executie a instalatiei de racordare sunt realizate de catre operatorul de distributie a gaze naturale in termenele stipulate in contractele incheiate.

 

5.PUNEREA IN FUNCTIUNE A INSTALATIEI DE RACORDARE

 

EXECUTIA INSTALATIEI DE UTILIZARE

Odata primit ATR contactati Progaz P&D sau orice alta firma autorizata de ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei)pentru executia instalatiei de utilizare gaze naturale. Firma aleasa se va ocupa de intocmirea documentatiei necesare si va receptiona impreuna cu reprezentatntul operatorului de distributie de gaze naturale, lucrarile executate.

In cazul in care aveti in vedere montarea/instalarea unei centrale termice contactati orice firma care detine autorizarea ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat)pentru a va asigura punerea in functiune si service-ul.

PUNEREA IN FUNCTIUNE A INSTALATIEI DE UTILIZARE

Punerea in functiune a instalatiei de utilizare va avea loc in conformitate cu prevederile Ordinului ANRE nr. 32/2012 numai dupa incheierea contractului de furnizare a gazelor naturale.